Napad na povratnike: Prva kuća u selu i napadaču je to zasmetalo

U Bosni i Hercegovini zabilježen je još jedan napad na povratnike. Naime, u Gacku došlo je do napada na kuću povratničke porodice korištenjem vatrenog oružja.

Kako su ranije policijski službenici Policijske stanice Gacko kazali da je napadnuta kuća Hame i Enise Krvavac u mjestu Gragačanica kod Gacka.

Policijski službenici su utvrdili da je u kući, u kojoj prema riječima prijavitelja niko ne živi, oštećeno jedno prozorsko staklo upotrebom vatrenog oružja.

Ovo je za portal N1 potvrdio i Hamo Krvavac čija je kuća napadnuta.

“Oko 18 sati uvečer došli smo supruga i ja u selo Gračanica. Tu imamo kuću koja je u izgradnji. Treba još malo i ključ bi nam u ruke dali. Nakon što smo je obišli, otišli smo 15 kilometara dalje u selo Cernica. I tu smo bili dvije noći. Jučer smo došli da obiđemo teren i onda imamo šta vidjeti”, kazao je Krvavac.

Potom je dodao:

“Tamo slomljeno staklo, metak prošao kroz staklo i udario u zid. Zovnuli smo policiju i izvršili uviđaj. Dali smo izjave kako se i šta se desilo. Onda smo otišli u Gacko na kafu, došla je policija. Rekli su nam da su našli čahuru, gađao je pištoljem napadač.”

Između ostalog, kazao nam je da je veliki broj ljudi i zvaničnika došao kako bi im pružili podršku. No, kako kaže nema ni predstavu ko bi mogao biti počinitelj.

“Ne sumnjam ni na koga. Nemam ideju o kome se radi. Prva kuća u selu i napadaču je to zasmetalo. Siguran sam. Prvi sam povratnik koji je obnovio ovdje kuću”, istaknuo je Krvavac.

Na kraju nam je kazao da li ga je sada strah da provodi ovdje vrijeme.

“Strah me na momenat. Zeznuto je sada noćiti tu. Kako sada da dovedem unučad ili nekog da se igra ovdje. Ne smijem dovesti. Ukoliko nađu počinitelja sigurno će biti lakše”, zaključio je Krvavac.