Nastavak velike policijske akcije: MUP ZDK i MUP RS vrše pretrese u Zenici i Istočnom Sarajevu

Postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici u nastavku operativne akcije “Meta 2”, u jutarnjim satima počeli su pretresi u Zenici i Istočnom Sarajevu.

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i MUP-a RS započeli su istovremene pretrese na devet lokacija u Zenici te jednoj lokaciji u Istočnom Sarajevu.

“Aktivnosti u okviru akcije ‘META II’ se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske”, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Pretresi objekata i osoba na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode osoba koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje više krivično pravnih radnji u okviru krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

O rezultatima izvršenih pretresa kao i drugim poduzetim mjerama i radnjama u okviru akcije META II, blagovremeno ćemo Vas obavijestiti tokom dana nakon realizacije navedenih aktivnosti”, dodali su iz MUP-a ZDK.