NASTRADALO DESETINE OVACA I JAGNJADI OD PASA LUTALICA U BANJA LUCI

U naselju Pavlovac, psi lutalice harajući po ovom području, zaklali su više od 10 ovaca i oko 17 jagnjadi u tri domaćinstva.

Poljoprivrednici u ovom području svjedoče o užasu koji su doživjeli, pričajući o četiri napada u deset dana, čineći svojim očajem da se osjećaju nemoćno pred ovom katastrofom.

Željo Divjak, jedan od poljoprivrednika pogođenih ovim napadima, navodi za Nezavisne novine da su stradale sedam janjaca i dvije ovce u njegovom domaćinstvu. Iako nije lično svjedočio napadu, tragovi koje su lovci pronašli potvrđuju da su psi lutalice krivi za ovaj strašni čin.

Milan Rakić, drugi poljoprivrednik čije je stado takođe napadnuto, izvještava o sedam ovaca i četiri jagnjeta koja su brutalno zaklana noćas, dodajući da je ovo samo nastavak problema s kojim se suočava. Njegova priča odražava očaj poljoprivrednika koji su nemoćni pred ovim užasom.

Napadi na domaće životinje nisu novost u naselju Pavlovac, ali ovaj najnoviji incident ponovno izaziva strah. Stručnjaci upozoravaju da su psi lutalice, kada se osjete gladni i napušteni, sposobni za divlje i nekontrolisane napade koji mogu rezultirati katastrofalnim posljedicama.

Poljoprivrednici se nadaju da će nadležne institucije poduzeti odgovarajuće korake kako bi se spriječili daljnji napadi i osigurala njihova sigurnost i imovina.