Netflix kreće u obračun s dijeljenjem lozinki: Evo kako će to izgledati

Dugo najavljivano sprječavanje dijeljenja lozinki na Netflixu počinje uskoro, piše TechCrunch. Američki striming servis prvobitno je planirao da pokrene „plaćeno dijeljenje” u SAD početkom ove godine, ali izgleda da će kampanja početi nešto kasnije – 30. juna.

Ovaj potez nije ograničen samo na SAD.

„Planiramo da u drugom dijelu godine ovo uvedemo u još zemalja“, rekli su predstavnici Netflixa.

Netflix je takođe objavio da zvanično gasi svoju uslugu pretplate na DVD, koja bi ove godine proslavila svoj 25. rođendan.

Netflixova saga o rastućem profitu, koja je započela padom prihoda nakon pandemije, uključuje sve veći pritisak na pretplatnike da ne dijele lozinke. Iako još nije stigao do nas, već je na snazi u Kanadi, Novom Zelandu, Portugalu i Španiji.

Kako će to izgledati

Neftlix će od korisnika zahtjevati da odrede „primarnu lokaciju“ naloga.

Ako imaju nekoga ko ne živi sa njima, a koristi njihov nalog, imat će opciju da „kupe dodatnog člana“.

Striming gigant kaže da će dozvoliti do dva dodatna člana po nalogu, a cijena će varirati u zavisnosti od zemlje. Na primjer, u Portugalu je cijena 3,99 evra.

Kada je reč o zaradama, ni ovaj kvartal navodno nije postigao zadovoljavajuće rezultate. Netflix je saopštio da je zaradio 8,16 milijardi dolara u prvom kvartalu, dok Volstrit očekuje 8,18 milijardi dolara.

„Na svakom tržištu gdje smo najavili mere prvo vidimo ogorčenje, a zatim rast“, ​​kaže Netflix.
„Kako ‘kreditori’ počinju da aktiviraju svoje naloge, a postojeći članovi dodaju „dodatne članove“, vidimo povećanje zarade i akvizicija.“