Nevjerovatne pritužbe zaposlenih u Facebooku

Najbolje mjesto za rad na svijetu u 2013. godini je, Facebook, ali rad za najveću društvenu mrežu nije baš kao iz bajke.

“Huffington Post” istražio je pet najvećih pritužbi zaposlenih Facebooka, a da li su to stvarni problemi koje imamo i u našoj zemlji ili tek razmaženost Amerikanaca, procijenite sami:

Previše slobode u kancelariji

Zaposlene Facebooka potiče se da u kancelarijama “budu svoji”, odnosno, zaposleni se potiču da se na poslu ponašaju isto kao i u stvarnom životu što često djeluje neprofesionalno.

Previše besplatne hrane

U većini domaćih kompanija plaćeni ručak i ne postoji, ali zaposlenici Facebooka kažu da je to veliki problem za ljude koji uopšte nemaju samokontrolu.

Premalo sastanaka

“O softveru se treba razgovarati i raspravljati, a ne ga samo pisati”, napisao je jedan zaposleni kompanije koji želi da se zaposleni češće sastaju i raspravljaju o zadacima koje trebaju napraviti.

Previše međusobnog povjerenja

Zaposlenici previše vjeruju svojim kolegama i osobama sa kojima nikada nisu radili, te za njih smatraju da će uvijek dati svoj maksimum u poslu, što zvuči prilično nerealno, a takav oblik idealizma vlada u cijeloj Facebook kompaniji.

Facebook je previše popularan?

Popularnost ima i svojih loših strana pa je tako žena jednog bivšeg zaposlenog ove kompanije napisala kako bi, kada su ljudi saznali da njen muž radi u Facebooku, upravo njemu dosađivali i upućivali mu sve prigovore vezane uz ovu društvenu mrežu, a i njihovi prijatelji i poznanici stalno su ih ispitivali o Facebooku i radu za Zuckerbergom, što je i više nego zamarajuće!

(VisokoIN)