NK “Bosna” bez licence za Prvu ligu FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH danas je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige Federacije BiH. Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023, kao i o izdavanju licenci klubovima Druge lige Feedracije BiH grupa Centar, Sjever, Zapad i Jug koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023.

Orašje, Mladost i Travnik su dobili licence za učešće u Prvoj ligi, dok su iz Drugih liga tri kluba “prošla” na Prvostepenoj komisiji i to Stupčanica, Radnički Lukavac i Klis.

“Nakon uvida u dopunu dokumentacije licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023. su dobili: HNK Orašje, FK Mladost Doboj Kakanj i NK Travnik. Na prethodnoj sjednici prvostepene Komisije za licenciranje klubova NS FBiH, licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige FBiH su dobili ostali klubovi m:tel Prve lige FBiH.

U vanrednoj primjeni licenciranja za klubove iz nižeg stepena takmičenja, licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige FBiH za takmičarsku sezonu 2022/2023. su dobili: NK Stupčanica Olovo, FK Radnički Lukavac i FK Klis Buturović Polje.

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023 nisu dobili: NK Bosna Visoko i NK Iskra Bugojno.

U skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS FBiH u roku od osam dana dostavljanja odluke uz uplatu propisane takse”, saopšteno je iz NS FBiH.