Nova Alfa Romeo Giulia dolazi 2026., evo šta znamo o njoj

Jedna od najljepših i najdinamičnijih limuzina današnjice uskoro dobiva nasljednika.

O novoj Giuliji se već dosta govorilo, a najupečatljivija informacija bila je da će Quadrifoglio verzija imati možda i preko 1000 KS.

Najvažnija informacija je da je Alfa Romeo preživio, zajedno s Lancijom. Nakon toga valja imati na umu da je uz inflaciju kojekakvih crossovera Giulia preživjela i dobila još jedan redizajn. I ne samo to, Stellantis je potvrdio dolazak nasljednika.

Dogodit će se to 2026. godine, ali uz bitnu novost. Nova Giulia preuzima STLA Large platformu, istu koju koristi i netom predstavljeni Dodge Charger. Osim gubitka vrhunske osnove, Giulia bi mogla izgubiti i nešto od svoje privlačnosti. Naime, službeni izvori iz Peugeota već su najavili da bi automobil mogao preuzeti fastback siluetu po uzoru na Peugeot 408.

Utjeha ipak dolazi iz samog vrha. Izvršni direktor Alfa Romea Jean Philippe Imparato pohvalio je novi stil još u martu, rekavši: “Ono što smo dizajnirali je bomba, nismo mogli finalizirati stil ovog automobila a da nismo apsolutno zaljubljeni u njega, prenosi Index.hr.

Prepoznatljiva maska u obliku trokuta bi trebala ostati, a u magazinu Motor1 naslućuju agresivniji izgled uz još tanja prednja svjetla. Straga bi promjene mogle biti drastičnije, s manjim svjetlosnim sklopovima povezanim pomodnom LED lajsnom.

Kad su električni pogoni u pitanju start bi trebao biti 345 KS snažan pogon. Dalje će ići Veloce verzija sa 790 KS te na koncu Quadrifoglio sa spomenutih više od hiljadu konja.

Za benzinsku ponudu se predviđa 3.0 Hurricane motor poznat iz Chargera, a koji trenutno nudi dvije opcije, s 420 i 550 KS. Pitanje je hoće li biti mjesta i za manje 2.0 jedinice.

Ono najzanimljivije je da se cijena neće pretjerano mijenjati, bar kad su u pitanju benzinci. Prelazak na novu platformu i preuzimanje postojećih rješenja trebalo bi dalje optimizirati proizvodnju, ali i zadržati Giuliju u okviru razumnih cijena.