Novi detalji pucnjave na Baščaršiji: Šta je sve policiji ispričala ranjena djevojka koju je upucao Harun Osivčić

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Harunu Osivčiću (30) zbog pucnjave koja se desila u petak, 8. marta, na Baščaršiji, prenosi “Avaz”.
Pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo. On se sumnjiči za izazivanje opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Pucnjava se dogodila na raskrsnici ulica Telali – Safvet-bega Bašagića, a tom prilikom Harun Osivčić je, pucajući u pravcu njenog bivšeg momka, ranio svoju 23-godišnju djevojku. Jedan od metaka okrznuo je i bivšeg momka njegove djevojke, koji je zadobio lakše povrede u predjelu desne natkoljenice.

Šta se dešavalo 8. marta na Baščaršiji, policiji je pojasnila 23-godišnjakinja (identitet poznat redakciji, op. a.), istakavši da je slučajno pogođena.

Prema njenim riječima, u ugostiteljski objekt u kojem radi tog dana je došao Alžirac A. Č. zvani Rahim, s kojim je ranije tri godine bila u vezi. On je 2022. otišao u zatvor zbog pljačke.

Alžirac je došao s dvojicom migranata. Kako nije bila u dobrim odnosima s Rahimom, a koji se nedavno svađao s njenim amidžom, djevojka je nazvala svog momka Haruna Osivčića, koji je također bio u svađi s Alžircem.

Harun je došao s njenim amidžom i još jednim prijateljem te su izveli Alžirca i migrante vani. Kako je ispričala 23-godišnjakinja, ona je za njima krenula prema slastičarnici “Saraj” želeći da smiri situaciju.

Tada je čula pucanj te je osjetila da je pogođena u desnu potkoljenicu. Kazala je da nije vidjela ko je pucao.

– Slučajno sam pogođena, trebao je Rahim biti pogođen – navela je djevojka.

Alžirac je trčeći pobjegao na Kovače, gdje je primijetio da je pogođen u desnu natkoljenicu. Taksijem se odvezao u KCUS, gdje je utvrđeno da ima lakšu tjelesnu povredu. Policiji je kazao da nije vidio ko je pucao te da ne želi nikoga prijaviti.