Održana redovna godišnja Skupština aerokluba Izet Kurtalić Visoko

U prostorijama Aerokluba „Izet Kurtalić“ Visoko  održana je  redovna godišnja Skupština.

Maksimalan broj delegata iz obje sekcije (aeromodelarska i letačka) uz delegate sudačke podsekcije su jednoglasno usvojili izvještaje o radu za 2022., kao i planove djelovanja i aktivnosti za 2023.godinu, uz finansijski izvještaj i plan za 2022. odnosno 2023.g.

Aeroklub „Izet Kurtalić“ Visoko ove godine slavi jubilarnu 70. godišnjicu od osnivanja (25.03.1953.) i za tu priliku se priprema posebno izdanje MONOGRAFIJE AEROKLUBA IZET KURTALIĆ VISOKO koja će obuhvatiti svu dosadašnju historiju aktivnosti kluba koji je u veoma značajnoj mjeri doprinio promociji Grada Visokog i države Bosne i Hercegovine u bližem i daljem međunarodnom okruženju, sa svojim vrhunski ostvarenim sportskim rezultatima.

Podsjećamo, članovi aerokluba su višestruki državni, evropski i svjetski prvaci, kao i organizatori vrhunskih smotri koje uključuju Evropski i Svjetski šampionat u Livnu, te višegodišnju organizaciju tradicionalnog Memorijala koji se boduje za Svjetski kup FAI-a Međunarodne vazduhoplovne organizacije, što ga svrstava u red najtrofejnijih sportskih udruženja.

Aeroklub, zahvaljujući angažmanu svojih pilota instruktora i članova letačke sekcije sa svojom Školom letenja za obuku sportskih pilota, u posljednje vrijeme postiže veoma zavidne rezultate, što dokazuje i sve veći broj interesanata i polaznika iste.