Oglasio se Ibro sa Poljina kojeg traži inspekcija: “I'm kući”

Ibrahim Alhawai poznatiji kao Ibrakadabra, publici u Sarajevu i BiH postao je poznat nakon što je objavljen spot za pjesmu “Flo Aswad” koju je snimio zajedno sa regionalno popularnim reperom Cunamijem.
Na svom Instagram profilu shades_of_ibro objavljuje zanimljive snimke i slike mladunčeta lava, a javnost je zaintrigirao označenom lokacijom Poljina u Sarajevu.

Nakon što se u javnosti pojavile informacije da muškarac na Poljinama u Sarajevu drži mladunče lava kao kućnog ljubimca, Inspektorat veterinarske inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS dobio je prijavu kojom se inicira inspekcijski nadzor.

U aprilu ove godine na osnovu dobijenih saznanja formiran je predmet za dalje postupanje u saradnji sa policijskim i drugim organima, po potrebi. Nakon toga novih informacija iz Kantonalne inspekcije nije bilo.

Kako prenosi Crna hronika, o tome da li je inspekcija izvršila nadzor i da li su izrečene kazne, iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove su poručili da 25. i 28. aprila 2023. godine izvršili inspekcijski nadzor iz oblasti koju nadzire veterinarska inspekcija, ali no na osnovu podataka poznatih inspekcijskim organima nije bilo moguće identificirati osobu prijavljenu za držanje mladunčeta lava, niti imanje čiji je navodni vlasnik, što nije bilo poznato ni mještanima tog sarajevskog naselja.

“Shodno navedenom, veterinarski inspektor je uputio zahtjev Policijskoj stanici Centar da izvrši službene radnje u cilju identifikacije lica iz prijave i adrese boravka na Poljinama na području Općine Centar, radi poduzimanja daljih mjera u upravnom postupku koji se vodi kod ovog organa”, naveli su.

Međutim nakon objava na portalu Crna-Hronika oglasio se misteriozni Ibro i poručio da je kući.