Oglasio se predsjednik Opštine Bar: “Upućujem javno izvinjenje mladićima iz Sarajeva”

Nakon što su mladi sportisti Atletskog kluba Sarajevo sinoć napadnuti u Baru, Crna Gora, iz crnogorske policije danas se doznaje kako je podnijeta kaznena prijava protiv četiri maloljetnika iz Bara zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Nakon ove informacije, o slučaju se oglasio i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, čiju poruku objavljujemo u cijelosti:

“U ime Opštine Bar, svih građana Bara i svoje lično ime upućujem javno izvinjenje mladićima iz Sarajeva koji su sinoć povrijeđeni u incidentu u našem gradu, njihovim porodicama kao i AK Sarajevo čiji su ovi mladi sportisti članovi. Koristim priliku da snažno osudim ovaj incident i huligansko ponašanje neodgovornih pojedinaca, čije necivilizovano i nečojsko ponašanje nije prava slika Bara već njihovog iskrivljenog odnosa prema stvarnosti.

Bar je grad u kojem sve različitosti vjekovima žive zajedničkim životom, a naše društvo, prihvatajući jedni druge, čvrsto je utemeljeno na duhu kosmpolitizma. Naročito bliske veze Bar ima sa Sarajevom, gradom sa kojim smo uspostavili i pobratimske veze, i uvjeren sam da će naše prijateljstvo biti jače od ovakvih izolovanih incidenata i neodgovornog ponašanja pojedinaca.

Podsjećam da upravo AK Sarajevo više od 20 godina dolazi na pripreme u Bar, te da je ovo prvi incident koji se desio, a uvjeren sam i posljednji.

Pozivam i nadležne institucije da hitno procesuiraju odgovorne za ovaj nemili događaj i pravično ih sankcionišu zbog napada na maloljetnike, te da sačuvaju našem gradu ugled mirnog mjesta otvorenog za sve, kakav je Bar uvijek i bio”, naveo je Raičević.

Podsjetimo, novinarka Arduana Pribinja ranije je na Twitteru potvrdila da je jedna od žrtava bila i njen sin Harun.

“Grupa od 5 huligana sinoć u Baru napala dvojicu mladih sportista AK Sarajevo, koji su u Crnu Goru stigli na sportske pripreme. Moj Harun, kojem su glavu razbili metalnom šipkom je još dobro prošao. Njegov drug Alija ima višestruku frakturu jabučne kosti”, napisala je.

Također je navela da su napadači od ranije poznati policiji, te da su privedeni.

“Djeca otišla u trgovinu preko puta hotela da kupe sok jer će danas za Vaskrs sve biti zatvoreno. Prodavačica i njihova kolegica iz kluba su bili svjedoci da ova dvojica nisu napravila ništa sto bi ih moglo isprovocirati. Jedino ako im nije zasmetao bosanski”, zaključila je novinarka.