Optužena da je ubila strica sa kojim je bila u ljubavnoj vezi

BIHAĆ – Mirela Mujkić optužena je za ubistvo strica Senada Mujkića s kojim je bila u vezi, a koji je ubijen lani u Velikoj Kladuši.
Protiv nje je Kantonalni sud u Bihaću potvrdio optužnicu koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo USK.

Senad Mujkić je ubijen 15. decembra 2021. godine oko 14.30 u kući u naselju Kudići.

Prema navodima optužnice, on je bio polubrat oca optužene i bili su u ljubavnoj vezi.

Zločinu je prethodio njegov verbalni i fizički napad na nju jer je saznao da želi raskinuti vezu s njim.

“Kada se udaljio iz prostorija dnevnog boravka, uzela je njegov pištolj marke M-57 TT, za koji je znala da ga drži u kući, a zatim pričekala da se on vrati u dnevni boravak”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, kada je krenuo u pravcu kuhinje, optužena je stala kod vrata dnevnog boravka i pištolj okrenula u njegovom pravcu rekavši mu: “Nemoj mi prilaziti, pucaću”, da bi joj on ipak prišao.

Dalje se dodaje da se ona sagnula, okrenuvši se leđima prema njemu, i dalje držeći ispružen pištolj u rukama, kako bi ga spriječila da joj ga uzme.

“Zbog toga ju je žrtva obgrlila rukama pokušavajući uzeti pištolj iz njenih ruku”, dodaje se u optužnici.

Mujkićeva je ispalila prvo jedan hitac u predjelu gornjeg dijela njegove lijeve noge, a potom drugi hitac u predjelu gornjeg dijela njegove desne noge.

Tom prilikom nanijela mu je strijelnu ranu u predjelu lijeve preponsko-butne regije lijeve noge, a ta povreda je laka tjelesna povreda.

Kobna po Mujkića je bila strijelna rana u predjelu preponsko-butne regije desne noge.

Ta rana je bila teška i od povreda je ubrzo i preminuo usljed iskrvarenja iz desne bedrene arterije.

Prema ranijim informacijama iz istrage, Senad je saznao da se njegova djevojka, odnosno bratova kćerka, dopisuje s drugim muškarcem te ju je nazvao i zaprijetio da će je pretući i polomiti joj ruke i noge, a u kući je nastavio da je napada, psuje i prijeti te je došlo do pucnjave.

Ubijeni Senad Mujkić je bio zaljubljenik u auto-sport i tuning, a vozio je hondu i bio učesnik na mnogim tuning skupovima u USK i šire.