13. Augusta 2022.

Osumnjičenom za ubistvo sestre predložen pritvor: Moguća kazna i na više od deset godina zatvora

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog lica Raca Zdravko, rođen 1962.godine iz Obodnika,opština Kotor Varoš stavio je dana 05.06.2022.godine, prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo iz člana 124. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeni je dana 04.06.2022.godine, oko 13,30 časova u mjestu Obodnik, opština Kotor Varoš, u porodičnoj kući, upotrebom vatrenog oružja –pištolja „Crvena Zastava M57“ ispalio više hitaca u pravcu oštećene Wagner Mirjane (rođena 1950.) usljed kojih je ista preminula na licu mjesta.
Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, shodno članu 197. stav 1. tačka b. i g. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.