Otac Miralema Pjanića zbog sina prekinuo karijeru: Ne žalim

“Allegri je taj koji odlučuje gdje će Miralem igrati. Ja tvrdim da može igrati bilo gdje, jer ima kvalitetu, zna dati loptu, dobar je u obrambenim zadica, može organizirati igru”, kazao je Fahrudin Pjanić, otac bh. reprezentativca Miralema Pjanića, u razgovoru za portal Goal.com.

Fahrudin Pjanić 1991. godine nije razmišljao ni sekunde kada je počeo rat, s porodicom je napustio Zvornik i otišao u Luksemburg.

“Miralem se uvijek osjećao Bosancem, sretan sam što sam ga uspio maknuti od rata, no u Luksemburgu se izgradio. Ta zemlja nas je na nevjerovatan način primila i moramo joj biti zahvalni”, priča otac zvijezde Juvenutsa za portal Goal.com.

Pjanić je magiju ponovno pokazao protiv Chieva kada je sjajno zabio iz slobodnog udarca.

“Da, napokon se otvorilo. Pa zar ste sumnjali. Ne vidim gdje je problem jer je sretan u Torinu, sluša trenera, žrtvuje se za momčad. Navijači ne moraju brinuti, rezultat će doći, a Miralem će zabiti još slobodnih udaraca”, kaže Fahrudin pa dodaje:

“Ovo je za njega novi svijet, ali mora nastaviti ovako. Imao je starih problema s povredama, ali sada je ok.”

“Grad je drugačiji, ali lijep. Miralem smatra da je ovo korak naprijed u njegovoj karijeri. Rekao bih da je Juve poput mog sina, ambiciozan i uspješan. Želja za uspjehom je nešto što ga pokreće i zato će se prilagoditi. I u Romi su bili ambiciozni na početku sezonu, no uvijek se nešto dogodilo.”

O životu u Torinu Pjanić ocu nije otkrio ništa posebno.

“Dobro je prihvaćen, on kaže da mu se sviđa momčad. Često idu zajedno van i kaže da mu to olakšava situaciju.”

Fahrudin je morao odgovarati i na pitanje kakva bi trebala biti uloga Miralema…

“To je pitanje za Allegrija, on je taj koji odlučuje. Ja tvrdim da može igrati bilo gdje, jer ima kvalitetu, zna dati loptu, dobar je u obrambenim zadica, može organizirati igru.”

U prekidima je sjajan…

“Apsolutno najbolji na svijetu. U Lyonu ga je sjajno učio Juninho Pernambucano, ali on ima vlastiti stil.”

“Imao sam sreću da ga gledam od malih nogu kako napreduje u slobodnim udarcima. Kad je imao deset, znao sam da ima nešto posebno.”

Kod izbora reprezentacije nije bilo dvojbe.

“S Ibiševićem i Džekom bila je to sjajna generacija i nije bilo dvojbe. Uostalom, oni su nas doveli do Svjetskog prvenstva.

Za kraj je Pjanić stariji otkrio kako je zbog sina prekinuo karijeru.

“Na neki način, s 32 godine sam shvatio da sin može ostvariti očev san. Ne žalim zbog te odluke.”