Otkazan pretres u predmetu Dragičević?

U Osnovnom sudu u Banjaluci za danas je zakazan nastavak glavnog pretresa u predmetu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka, zbog sumnje da su počinili krivično djelo “Sprečavanje dokazivanja”, odnosno, zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića, koji je mogao i trebalo da posluži kao važan dokaz u istrazi. Prema nezvaničnim informacijama, ročište na kojem bi trebali da budu izneseni materijalni dokazi, danas neće biti održano i to zbog zbog odsustva tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.
Do sada su održana četiri pretresa, a na posljednjem 4. novembra saslušani su svjedoci odbrane, sudski vještak Zoran Obradović te inspektori Siniša Kojdić i Mirko Živković. Posljednji pretres obilježila je burna rasprava na relaciji advokat odbrane Damir Alagić i tužilac Dalibor Vrećo.

Otac ubijenog banjaljčkog studenta, Davor Dragičević, istakao je tada da je pretres farsa, “imajući u vidu da optužnicu u ovom predmetu zastupa tužilac Dalibor Vrećo”, koji se, kako navodi Dragičević, dovodi u vezu sa zataškavanjem ubistva njegovog sina, te od koga je Tužilaštvo BiH izuzelo taj predmet.

Dragičević je ovaj postupak komentarisao i juče, kada su članovi grupe “Pravda za Davida” dopunili krivičnu prijavu protiv policijskih službenika zbog privođenja 10 članova grupe 7. jula prošle godine. Ponovio je da je u pitanju montiran proces zbog “navodnog nestanka donjeg veša”.

“Donji veš je namjerno uništen zbog onoga do čega dođe prilikom davljenja, a svi znamo šta je ta tekućina koja se nađe u gaćicama da bi se to dokazalo”, rekao je Dragičević.

Istakao je i da čeka da vidi na koji način će se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine o slučaju oglasiti.