Piksi reagirao na izjavu kapitena nakon poraza: ‘Ako je to rekao, onda nije dobro’

U dvoboju 1. kola grupe C EURA u Gelsenkirchenu su nogometaši Engleske svladali Srbiju s 1-0 (1-0). Pobjednički pogodak za Engleze dao je Jude Bellingham (13).

Englezi su se u prvom poluvremenu nametnuli kao dominantna snaga i jedan od favorita za naslov, dok su se Srbi najviše branili i izgledali defanzivno. No, u drugom dijelu Englezi su energetski pali i postavili dosta upitnika oko nastavka EURA, a Srbijanci su hrabrijom igrom izgledali kao bolji suparnik u drugom poluvremenu, no nisu uspjeli zabiti.

Nakon susreta medijima se obratio i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, novinare je posebno zanimalo kako komentira posljednju izjavu kapitena Dušana Tadića koji je izjavio da je trebao započeti utakmicu od početka.

“Teško sam podnio odluku da ne igram od početka, smatram da sam najbolji igrač ovog tima, vođa, bez lažne skromnosti. Ipak, ako je slektor odlučio da igram pola sata, poštujem to”, kazao je za RTS Tadić, a na sve se potom osvrnuo selektor Stojković:

“Uh, to nije dobro ako je to rekao, to je bila moja odluka iz taktičkih razloga, htio sam ga sa svježim nogama u drugih 45 minuta, radi se o taktici, ništa drugo”, rekao je Piksi, pa nastavio smirivati tenzije:

“Kakva drama, dajte ljudi. Taman posla. Neće biti drame oko kapitena. Moja odluka, moje viđenje situacije. Nema nikakve polemike oko toga. Ja donosim odluke, ja sam taj koji je na tom mjestu. Nema tu prostora za polemiziranje”, zaključio je selektor.