Podgoričani poručili Dodiku da nije dobrodošao, jedan natpis se posebno istakao

Grupa Podgoričana okupila se kod zgrade skupštine protestujući zbog dolaska Milorada Dodika koji se sastao sa predsjednikom skupštine Andrijom Mandićem.
Demonstranti koji su se okupili pred sjedištem Skupštine Crne Gore nosili su transparente sa natpisima: “Da je vječna Bosna i Hercegovina”, “Putinovi poklisari nisu dobrodošli”, “za cjelovitu i nedjeljivu BiH”, “Dodik nije put u Evropu”, “Nećemo Republiku Srpsku u Crnoj Gori”, “Srebrenica je genocid”, “Štrpci 27.02.1993”, “Dalje ruke od promjene granica” i slično.

Kako javljaju podgoričke Vijesti, jedna od okupljenih na protestu Tanja Pavičević poručila je da su na današnji dan ubijeni ljudi u Štrpcima, a ovim današnjim činom Crna Gora ih “ponovo ubija”.

“To je suština ove priče i zato smo danas ovdje. Mi ne dajemo podršku zločincima, da vidimo ko im daje”, poručila je ona.

Također, istaknut je i transparent na kojem piše:”Sivi soko, a ne kukavica, Crnogorac, a ne posrbica”, u čijem vrhu je natpis – Patriotski pokret otpora Lovćenske straže 1990.

Lovćenske straže je naziv za crnogorsku organizaciju koja se protivila rušenju Njegoševog mauzoleja na Lovćenu. Osnovana je na Cetinju prvog novembra 1990. godine od strane crnogorskih rodoljuba i pristalica nezavisnosti.