Kosorić napušta Željezničar: “To je bila moja posljednja utakmica na Grbavici”

Defanzivac Željezničara, Aleksandar Kosorić, otkrio je da će napustiti Željezničar u zimskom prelaznom roku.

Do kraja jesenjeg dijela prvenstva ostalo je još jedno kolo, a nakon toga će dosadašnji fudbaler Željezničara, Aleksandar Kosorić i definitivno otići u drugu sredinu te istakao da je meč protiv Veleža bii njegov posljednji na “Grbavici”.

“Sada mogu već i otkriti da je to bila moja posljednja utakmica na Grbavici. Nisam igrao, ali sam bio učesnik na toj utakmici jer sam odlučio definitivno da je ovo moja posljednja sezona što se tiče Želje i Premijer lige. Sve se nekako desilo slučajno, mislim nije slučajna moja odluka, već duže vrijeme sam to odlučio, ali taj susret sa Fatom, to je žena koja je svaki trening, svaku utakmicu, svaki moj korak na Grbavici i oko Grbavice uvijek sa osmijehom ispraćala, dolazila u zagrljaj. Nekako, posebnu emociju sam imao prema toj ženi i još uvijek imam naravno, te je moja želja bila da joj poklonim dres na posljednjoj utakmici. Nekako, ta scena će biti nešto što ću zapamtiti do kraja života” – rekao je Kosorić za “Sport1“, pa dodao:

“Bilo je emotivno, generalno sam po prirodi emotivan čovjek, ali neke stvari ne možeš sakriti, a mislim i da ne treba čovjek da krije. To su bile iskrene emocije i s moje i s njene strane. Sama nekako pomisao, pogledate sav taj ambijet, sve to, dosta utakmica i padova, sve ostaje iza vas, idete nekako u drugi život i praktično sve kao da počinjete ispočetka”.

Otkrio je i zbog čega je donio odluku da napusti “Grbavicu”.

“Ja sam ljetos spomenuo da ne želim praviti od toga ni marketing ni pompu ni da se piše o tome. Želim se nekako u tišini skloniti. Dosta stvari se izdešavalo ove sezone, od samog ljeta i te Evrope dosta nekih stvari koje su uticale na mene kao čovjeka. Pričamo sad i o stvarima mimo terena, stvari koje su se dešavale su nekako stvari koje su meni masu puta dale razmišljanje ‘da li ja mogu više pomoći momcima na terenu, klubu ili je bolje za sve da se sklonim?‘

Jednostavno, klub treba da ide naprijed, ne smije niko da bude kočnica nijednom klubu, a pogotovo Želji jer znamo kakva je istorija, kakva je veličina i to je nekako bilo nešto čim sam se uvijek vodio. Ne mogu biti moji lični interesi ispred klupskih, klub je uvijek na prvom mjestu i tako sam se vodio sve vrijeme. Na kraju sam tako i odlučio da je najbolje dati prostor mlađima i nekim drugim igračima koji će biti lideri na terenu i van terena. Mislim da Željo zaslužuje neku novu energiju, da ide ka naprijed, jer trenutno ovo nije prava slika Želje niti to smije da se dešava jednom takvom klubu” – kazao je Kosorić.