POLICIJA OBJAVILA KAKO JE DOŠLO DO NESREĆE Detalji tragedije na Pelješcu: U pripitom stanju BMW-om sletio u more, poginula žena… Mislio da vozi na Pelješki most!

Nakon tragedije na trajektnom pristaništu Prapratno, nedaleko od Dubrovnika, kada je poginula je 45-godišnja putnica u vozilu koje je sletjelo u more u nedjelju navečer, a tri su se osobe uspjele izvući iz vozila, iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske objavljeno je i kako je došlo do nesreće.

 

– Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Ston dovršili su očevid prometne nesreće u kojoj je došlo do slijetanja vozila splitskih registarskih oznaka u more na trajektnom pristaništu u Prapratnom sinoć, 19. ožujka, oko 22,35 sati. Očevidom je utvrđeno da je vozilom upravljao 47-godišnjak, dok se s njim u vozilu nalazilo još troje putnika, 42-godišnjakinja, 39-godišnjak i 45-godišnjakinja, svi državljani Republike Hrvatske.

Vozeći iz smjera Stona u pravcu Splita, vozač je pogrešno skrenuo za trajektno pristanište misleći da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu. Odmah nakon slijetanja, iz vozila su, samostalno i bez ozljeda, uspjeli izići vozač i dvoje putnika, dok je jedna od putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu odakle su njeno tijelo oko 2,25 sati, izvukli ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Alkotestom je utvrđeno kako je vozač vozio pod utjecajem alkohola od 0,81 g/kg. On je uhićen te će, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom, uz kaznenu prijavu biti doveden pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. Tijelo preminule putnice je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se utvrditi točan uzrok njezine smrti – navodi se u policijskom izvještaju.