POMAHNITALI MLADENCI I SVATOVI PUCALI PO TUZLANSKIM ZGRADAMA I MOSTOVIMA

Svadbena kolona danas je prošla ulicama Tuzle i tu ništa čudno ne bi bilo da nesavjesni slavljenici nisu pucali najvjerovatnije iz vatrenog oružja i to u pravcu mosta kojim su prolazili građani, ali i stambene zgrade koja se nalazi u neposrendoj blizini.

Naime, svadbena kolona danas se kretala južnom saobraćajnicom, a stanovnike naselja Sjenjak i Stupine obuzeo je strah u trenutku kada su učesnici slavljeničke povorke počeli pucati najvjerovatnije iz vatrenog oružja.

“Sve je bilo prilično uznemirujuće, u trenutku prolaska svadbene kolone zatekao sam se na pješačkom mostu. Pucnji su bili prilično niski, a našao sam se u rizičnoj situaciji jer je u jednom trenutku sasvim malo nedostajalo da me u predjelu noge pogodi jedan od metaka”, ispričao je za Klix.ba jedan od građana koji se u trenutku pucnjave zadesio na pješačkom mostu.

On je istaknuo da su u panici bila i djeca koja su se nalazila u nepsrednoj blizini, a o ovom događaju je obaviještena i policija koja je kolonu zaustavila u tuzlanskom naselju Miladije.

Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za Klix.ba je potvrđeno da njihovi službenici poduzimaju sve mjere u skladu s nadležnostima. Istaknuto je i to da su na mjesto događaja upućeni shodno više prijava koje su dobili od građana.

“Danas oko 14:40 sati PU Tuzla je zaprimila prijave građana da se iz automobila u pokretu čuju pucnjevi. Policijski službenici PS Zapad su postupajući po navedenim prijavama na području svoje nadležnosti zaustavili dva automobila koja su se nalazila u svadbenoj koloni”, naveli su iz kantonalne policije.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac po čijim uputama će

protiv dvije osobe biti poduzete daljnje mjere i radnje shodno Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o oružju i municiji Tuzlanskog kantona, zbog upotrebe gasnih – startnih pištolja.