Povratak FK Sarajeva na Koševo, ali Hordi Zla neće biti

FK Sarajevo konačno bi se trebalo vratiti na stadion Koševo, poslije više od osam mjeseci od početka rekonstrukcije travnjaka.

Okvir će biti 27. kolo Premijer Lige BiH, a protivnik Bordo timu, bit će “nebesko plavi” iz Tuzle. Informacija je potvrđena u Comet sistemu N/FS BiH.

Klub iz Titove 38b odlučio je tim povodom počastiti sve one koji žele prisustvovati susretu te će ulaz biti besplatan, saopšteno je na zvaničnoj Facebook stranici FK Sarajevo.

Ipak, tamo odakle im podrška najčešće dolazi, sa sjeverne tribine, neće biti navijača zbog bojkota Hordi Zla, što su nedavno sami navijači potvrdili.

“S obzirom da je povratak na naš voljeni i jedini dom Olimpijski stadion Asim Ferhatović – Hase izgledan za narednu domaću utakmicu, a čiji je termin zakazan za vikend 22/23. april, od krucijalne je važnosti da taj dan i tu utakmicu stadion bude apsolutno prazan! Ne smijemo dozvoliti da nas eventualno lijepo vrijeme i, uslovno rečeno, renovirani teren zavaraju i privuku na stadion”, stoji u saoptenju navijačke grupe.

Utakmica Sarajevo – Tuzla City igra se u nedjelju od 18 sati.