Poznat uzrok smrti mladića čije je tijelo izvučeno iz Bregave, za drugim se još traga

U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru završena je obdukcija tijela smrtno stradalog mladića, Filipa Stankovića (19) iz Stoca.

Obdukcijom koju je uradio dr. Dražen Damjanjuk je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem, potvrđeno nam je, kratko, iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona. Sprovodni obred tragično stradalog mladića bit će obavljen sutra, 15. februara u rimokatoličkom groblju Todoruše-Crnići.

Izvučen automobil
Tijelo nesretnog mladića, podsjetimo, jučer je izvučeno iz vozila Jeep Compas, koje je, najvjerovatnije, usljed samoslijetanja završilo u rijeci Bregavi na lokalitetu Pitića brijeg na ulazu u Stolac.

Također, jučer je izvučen i automobil uz pomoć specijalne dizalice, a u toku su neophodna vještačenja, koja je naložio dežurni kantonalni tužilac.

Nažalost, tijelo Marka Vukića (20) koji se sa Stankovićem nalazio u vozilu još nije pronađeno, uprkos silnim naporima spasilačkih službi.

U današnjoj potrazi učestvuju i dva tima Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), odnosno jedinice specijalizirane za spašavanje na vodi s dva čamca i potrebnom opremom i dron timu s tri operatera i bespilotnim letjelicama koji su angažirani na osnovu jučerašnjeg zahtjeva stolačke civilne zaštite.

Za sada se pouzdano ne zna ko je od nesretnih mladića upravljao vozilom, a koje im je u nedjelju u kasnim večernjim satima, nakon što su bili u jednom kafiću u Stocu, nakratko, posudio S.P. da, kako su naveli iz policije, odu u Vidovo polje.

Njihov nestanak je policiji prijavljen u ponedjeljak, 45 minuta nakon ponoći, budući da se nisu vratili kući niti su bili dostupni na telefone.