Poznati prevarant opet prevario stočare

Po izlasku iz pritvora zbog prevara više stočara, poznati prevarant Nedžad Durmić (44) iz Gračanice opet se našao pod lupom policije zbog sumnje da je nastavio sa starom praksom i jednu osobu u Petrovu ponovo prevario za ovna i jagnje vrijedne oko 420 KM, saznaju “Nezavisne”.

Uprkos brojnim apelima policije da ne nasjedaju na priče prevaranata i ne daju životinje vjerujući na riječ da će im to naknadno platiti, prevaranti često iskoriste ljude sa sela koji, vjerujući tim ljudima, ostanu i bez novca i bez ovaca.

“Naime, PS Petrovo u srijedu je prijavljeno da je N.D. iz Gračanice u FBiH od V.Ž. iz Petrova odvezao određenu sitnu stoku i da je nije platilo”, naveli su iz PU Doboj.

Durmić je nedavno izašao iz pritvora, a policija ga je uhapsila početkom godine zbog sumnje da je takođe varao stočare, od kojih je uzimao ovce, koze i jagnjad, lažno se predstavljajući kao mesar.

U svojim pohodima varao je najčešće starije ljude, koji mahom žive od uzgoja ovaca, tako što im je uzimao životinje predstavljajući se često imenima poznatih i uglednih mesara. Od domaćina je najčešće pod raznim izgovorima da će opet doći i platiti sve uzimao ovce, jagnjad i koze, a vjerujući mu na riječ – domaćini su tovarili životinje.

Policija ga sumnjiči da je prethodne i ove godine na području PU Doboj izvršio desetine prevara, a sumnja se da je prevarenih još više.

Durmić se ranije u nekoliko navrata koristio imenom poznatog Prnjavorčanina Mihada Iriškića, vlasnika “Zelene doline”.

Iriškić je tada za “Nezavisne” ispričao da je blaćenje njegovog imena počelo prije tri godine, kada su mu ljudi počeli dolaziti da traže novac koji im je navodno dužan.

Kako je naveo, osumnjičeni prevarant bi nekome ko Iriškića lično poznaje govorio da mu je rođak ili da radi za njega.