PRETRES PROSTORIJA STRANKE SUMNJIVOG EDIMA FEJZIĆA IZ GORAŽDA / Koalicioni partner SDA u problemima?

Na osnovu pismene naredbe Općinskog suda u Goraždu, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde izvršili su pretres kancelarija političkih stranaka u Goraždu.

Prilikom pretresa izuzeta je dokumentacija, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva BPK-a koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH – zloupotreba položaja ili ovlasti, a u vezi sa krivičnim djelom iz člana 273. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, porezna utaja.

Prema informacijama kojima raspolaže naša redakcija, riječ je o prostorijama Bosansko-hercegovačke narodne stranke (BNS) čiji je predsjednik Edim Fejzić, inače bliskom koalicionom partneru SDA.

Fejzić je inače poslanik u Skupštini BPK-a i delegat u Domu naroda Federacije BiH iz reda hrvata, za kojeg su vezane brojne političke afere, s prije nešto više od godinu dana pred Opštinskim sudom u Goraždu i pravosnažno i osuđen za krivično djelo u vezi sa kupovinom glasova i uticaj na volju birača.

Fejzić je od početka svoje političke “karijere” promijenio nekoliko stranaka iz kojih je izbačen i suspendovan.

Stranka dijaspore BiH u više navrata upoznavala je bosanskohercegovačku javnost o nezakonitim postupcima Fejzića koji je koristeći falsifikat kod Općinskog suda u Sarajevu nelegalno ovladao računima stranke i podigao novac sa računa.

Fejzić je poznat i po aferi “prodaje” MUP-a BPK-a za 30 hiljada KM i Kantonalne bolnice u Goraždu za 20 hiljada KM. Prema dostupnom snimku, ovu trgovinu obavio je sa goraždanskom SDA.

(PRESS)