‘Previše sam je volio, ludo… bankrotirao sam…’: Prva potresna ispovijest bivšeg vjerenika Nikoline Pišek

Prije nego što je uplovila u vezu, a potom i brak sa pokojnim istoričarem umjetnosti Vidojem Ristovićem sa kojim ima kćerku Unu Sofiju, Nikolina Pišek bila je vjerena za poznatog hrvatskog ronioca Kristijana Curavića. Bivši dečko Nikoline Pišek ludo je volio voditeljicu, ipak nepovoljne okolnosti uticale su na to da vezu okončaju.

Tri godine su se zabavljali, ipak kada je došlo vrijeme da se raziđu učinili su to diplomatski, Curavić je čak napustio Balkan, a sa Pišekovom je ostao u korektnim odnosima, ali ne i u kontaktu, piše Story.rs.

Kada je kao grom iz vedra neba odjeknula vijest da je Nikolinin suprug preminuo, a ubrzo potom Vidojev otac Miša Grof krenuo da po medijima iznosi prljav veš voditeljice, Kristijan je osjetio potrebu da, uprkos tome što se sa Nikolinom nije čuo godinama, stane javno na njenu stranu i kaže kakav je ona zapravo čovjek.

Naime, on je naveo primjer iz prošlosti kada je sticajem okolnosti bankrotirao, jer su mu projekti propali, kako se Nikolina postavila i šta ga je savjetovala.

– Nikolina je jedna od najlojalnijih osoba koje sam upoznao. Ne čujemo se više, ali pamtim je samo po dobru. Ona mi je rekla: “Molim te, idi u Norvešku, počeo si loše da utičeš na mene i moje dijete radi te tvoje upornosti i guranja projekta koji u Hrvatskoj očigledno ne žele.” Shvatio sam da govori istinu i da i nju povlačim u ponor. Bila je uvijek uz mene, ali baš zbog toga morao sam da je napustim i dam joj šansu da živi. Eto, tako sam izgubio i ljubav svog života. Nisam je ostavio zato što je nisam volio, naprotiv, ostavio sam je jer sam je previše volio, mogu reći da je ona bila ona prava. Jako je inteligentna, dobra i lojalna. Ali nažalost, vrijeme je bilo krivo i razišli smo se – izjavo je Kristijan za Slobodnu Dalmaciju.

Bivši dečko Nikoline Pišek uradio je ono što bi u datom momentu bilo koji ispravan momak, na čemu mu je voditeljica zasigurno vrlo zahvalna.