Prijatelji traže da preuzmu brigu o djeci Ane Volš

​Prijatelji Ane Volš pokušavaju da dobiju dozvolu da se njihovo troje djece iz državnih institucija, gdje se trenutno nalaze, prebace u kuću jednog od prijatelja.

Policija u Masačusetsu kaže da je našla novi snimak muža nestale Beograđanke Ane Volš, koji je snimljen u blizini kontejnera na dan kada je Ana nestala.

Kontejner se nalazi blizu samoposluge za koju je Brajan Volš rekao da je posjetio tog dana.

Američki mediji posvjećuju puno pažnje suprugu Ane Volš – Brajanu Volšu i može se reći da nema nikakvih superlativa. List Boston glov naslovljava tekst “Brajan Volš – umjetnost nespretne prevare” i dodaje lažna umjetnička djela i ubistva imaju više zajedničkog nego što možete da pretpostavite.

Naglašava se da ga je policija prvo uočila prije dvije godine kada je uhapšen zbog plana da zaradi na slikama južnokorejskog prijatelja, kao i da je Brajan prodao slike Endija Vorhola na sajtu Ibej (eBay), ali i zadržao novac, a kupcu poslao lažne kopije.

List piše da je lista prevara Brajana Volša duga i da je u prevari sa ocem i jednim prijateljem stavio u džep barem milion dolara.

Vašington post objavio je dug članak sa svim detaljima koji su do sada poznati o nestanku Ane Volš.

List podsjeća da 39-godišnja Ana putuje svake sedmice u Vašington gdje je regionalni menadžer firme za nekretnine, dodaju da je rođena u Srbiji i da je studirala prije nego što je počela da radi u turizmu u Vašingtonu i Masačusetsu.

Navodi se i da ona i muž Brajan imaju troje djece starosti od dvije do šest godina i da imaju kuću u nizu u Vašingtonu uz kuću u bostonskom predgrađu Kohaset.

Suprug je rekao policiji da ga je Ana probudila u šest ili sedam ujutru 1. januara, poljubila ga i rekla da mora da otputuje hitno u Vašington i da on nastavi da spava.

Od tada joj se gubi svaki trag, a njen mobilni telefon isključen je od novogodišnjeg dana.

Direktor firme koja predstavlja Aninog poslodavca kaže da aktivno pomažu lokalnim vlastima u potrazi za omiljenom koleginicom Anom i da se mole za njen bezbjedan povratak.

Brajan Volš je policiji rekao da su on i supruga imali gosta u novogodišnjoj noći, da je otišao kući oko 1 ili pola 2 ujutru 1. januara.

Policiji je rekao i da je išao u radnje 1. januara i posjetio majku, ali list navodi da je šest policajaca trasiralo njegov navodni put i otkrili da nije zabilježen na snimcima dvije radnje koje je naveo i da nema račune da potvrdi kupovinu.

Brajan Volš ima zakazan naredni sudski pretres za 9. februar.

Stanica NBC 10 iz Bostona prenosi izjavu Anine rođake Elizabete Jovičić koja kaže da je situacija šok za cijelu porodicu. Ističe da je Ana u novogodišnjoj noći zvala mamu, sestru i prijateljicu, ali da se sticajem okolnosti nisu javile na telefon.

Prijatelji Ane Volš pokušavaju da dobiju dozvolu da se njihovo troje djece iz državnih institucija, gdje se trenutno nalaze, prebace u kuću jednog od prijatelja, jer su vrlo zabrinuti za njih, a prikupljaju i finansijska sredstva u tu svrhu.

Tako prijateljica Nataša Skaj kaže da pošto je Ana iz Srbije i nema nikoga u Masačusetsu, prijatelji predstavljaju jedinu mogućnost da se pomogne djeci, prenosi RTS.

Iz Odsjeka za djecu i porodice Masačusetsa ne objavljuju ništa o djeci niti planovima da li će biti poslati negdje drugdje i da li će možda biti razdvojeni.

Prijatelji poručuju – djeca su već prošla kroz puno drame, molimo vas da ih ne razdvajate.