Procurio snimak sa sastanka Mehmedagića i Tadić, oglasili se iz OSA-e

Nakon što su pojedini mediji objavili snimak sa sastanka Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) i Gordane Tadić, glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, a koji je navodno snimao Mehmedagić, oglasili su se i iz OSA-e.

Naime, na snimku koji traje 40 minuta se čuje da su Mehmedagić i Tadić razgovarali o predmetu “Diploma”. Zatim, u jednom trenutku Mehmedagić iznosi pritužbe na račun tužioca Olega Čavke.

Još nije utvrđeno ko je snimao taj sastanak, ali je sasvim jasno da je to urađeno na nezakonit način.

“Kao i mnogo puta do sada kada je u pitanju Obavještajno-sigurnosna agencija/Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH, radi se o neosnovanom napadu na OSA/OBA BiH i njenog generalnog direktora Osmana Mehmedagića”, naveli su iz OSA-e.

Pozvali su sve relevantne institucije u ovom slučaju da provjere ko je snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu BiH između osoba koje imaju pristup tajnim podacima.

“Vještačenjem snimka vrlo jednostavno se može utvrditi ko je osoba koja je nezakonito snimala sastanak koji je održan u zvaničnim prostorijama Tužilaštva BiH. OSA/OBA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić nikada nisu zloupotrijebili resurse Agencije za bilo koju ličnu svrhu što će se dokazati i u ovom slučaju pokušaja diskreditacije jedne od najvažnijih državnih institucija”, istakli su.

Pozvali su i sve relevantne kako domaće tako i međunarodne institucije, a isključujući Tužilaštvo BiH, da provjere i ustanove ko je neovlašteno snimao ovaj sastanak, a čiji domaćin je bila Gordana Tadić.

“Još jednom ističemo, OSA/OBA BiH i njen generalni direktor nisu učestvovali u ovom očiglednom nezakonitom djelu”, poručili su iz OSA-e.