Radnici JKP “Gradska groblja Visoko” kontinuirano rade na uljepšavanju turističke razgledniceVisokog

Početak turističke sezone u Visokom posebno su uljepšali radnici Javnog komunalnog preduzeća “Gradska groblja Visoko”, sadnjom cvjetnih aranžmana i uređenjem gradskog zelenila.

U razgovoru s Edinom Šabanović, projektanticom vrtne i pejzažne arhitekture, saznali smo da dolaskom promjene godišnjeg doba mijenja se i cvjetni asortiman te se vrši priprema cvjetnih rondela za sadnju sezonskog cvijeća. Uklanja se proljetni cvijet i priprema zemljište za sadnju ljetnog cvijeća, frezanje i uređenje sjetnih rondela.

Posebno su uljepšani dijelovi grada poput Šehidske parcele na gradskom groblju, kružni tok Trga Srebrenice, cvjetnjak preko puta Muzeja, parking Gradske uprave, Spomen park te park Ribice. Postavljene su i viseće žardinjere na rasvjetne stubove.

Cilj uređenja gradskog zelenila je stvaranje prijatnog i ugodnog okruženja za sve građane i posjetioce grada. Osim toga, uređene zelene površine doprinose i boljem kvalitetu života. Visoko je postao turistički grad u kojem posjete iz godine u godinu rastu, stoga iz Javnog komunalnog preduzeća Gradska groblja poručuju da vodite brigu o našoj okolini i da je čuvajmo zajedno. Svaka mala gesta brige prema prirodi čini veliku razliku u očuvanju našeg prelijepog grada.

Ilma Šabanović visoko-rtv.ba