RAZBIJA SE GRUPA DARKA ELEZA, PRETRESI NA 27 LOKACIJA, 15 UHAPŠENIH

Policijski službnici Policijske uprave Istočno Sarajevo zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, a u saradnji sa Europolom realizuju višemjesečnu akciju kodnog naziva “Kode”.

Kako je saopćeno iz PU Istočno Sarajevo, po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u toku su pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarajevo.

Navode da je trenutno je slobode lišeno petnaest lica.

“Akcija je usmjerena protiv grupe lica koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga (kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i drugih supstanci za proizvodnju opojnih droga), te na taj način počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”, navodi se u saopćenju.

Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000 KM.

Srpskainfo javlja da je u policijskoj akciji na području Banje Luke uhapšen Bojan Rističević, zbog sumnje da je povezan sa trgovinom narkoticima.

Izvor ovog portala otrkiva da su Radonjić, ali i ostali uhapšeni članovi kriminalne grupe na čijem čelu je poznati kriminalac Darko Elez.

“U Banjoj Luci su lisice na ruke stavljene Bojanu Rističeviću, a u Istočnom Sarajevu uhapšen je Boris Mitrović zvani Gilmar. U sklopu ove akcije ukupno je uhapšeno 11 osoba i razbijena je Elezova grupa”, rekao je izvor.

Prema njegovim riječima, Rističević je kum Miljana Radonje, a koji je također poznat policiji po trgovini narkoticima i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

On je pojasnio da je Gilmar bio na čelu ove grupe, koja je jutros razbijena na području Banjaluke i Istočnog Sarajeva, kao i da je on čovjek od povjerenja Darka Eleza.