Sarajevska policija objavila nove detalje o ubistvu mladića: Uhapšene tri osobe

U zvaničnom saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo danas su objavljeni svi detalje ubistva u sarajevskom naselju Otoka. Podsjetimo, u pucnjavi je smrtno stradao Faris Pendek, a osumnjičeni Adem Šuman je uhapšen.

“U nedjelju, 28. januara 2024. godine, oko 23.35 sati, PU Novi Grad obaviještena je da je na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN muškarca.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su u ulici VII transferzala zatekli putničko motorno vozilo Citroen, u kojem je bila muška osoba s vidnom povredom u gornjem dijelu tijela. Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su u 00.07 sati konstatovali smrt muškarca, za kojeg je utvrđeno da je riječ o F.P. (2005) iz Sarajeva. Vozaču D.K. (2005) i putniku E.R. (2005) su konstatovane lake tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila, B.H. (2005) nije povrijeđen”, navodi se u saopćenju.

Potom su dodali:

“Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U poslijepodnevnim satima, dana 29.01.2024. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajuće tužiteljice, lišili su slobode A.Š., rođen 2000. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo na štetu F.P. (2005).

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela istog dana su lišeni slobode E.G. (1987) i M.S. (2000), obojica iz Sarajeva.

Osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, nastavljaju rad na ovom predmetu.”