Sašinoj supruzi i njenom ljubavniku određen pritvor, poznati novi detalji

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju odredio je pritvor Andrei K. i Draženu L., koji se sumnjiče da su ubili Sašu Kulišića 30. januara.

Andrea K. inače supruga ubijenog Kulišića je, kako se sumnja, sa osumnjičenim Draženom bila u ljubavnoj vezi.

Njima je određen pritvor do 30 dana.

Podsjetimo, Saša Kulišić ubijen je 30. januara. Njegovo tijelo pronađeno je u utorak poslijepodne u šumi u blizini izletišta Preslica.

Ruke i noge su mu bile vezane, a oči i usta obljepljeni selotejp trakom.

Prema prvim podacima iz istrage Saša je izvučen nešto iza ponoći iz svog kreveta. Vjeruje se da je Sašina supruga Andrea, sa Draženom kobne noći upala u sobu gdje je Saša spavao, da su ga udarali, vezali i spakovali u gepek iznajmljenog automobila, a potom su sa dva vozila otišli u šumu.

Tamo mu je, kako se sumnja, Andrea zadala tri uboda nožem ispod rebara, nakon čega je Saša preminuo.

Čekaju se nalazi obdukcije, ali i toksikološki nalazi, pošto se sumnja da je Saša izvjesno vrijeme bio “omamljivan”, tako što su mu stavljani lijekovi u piće.
Policija je privela i Sašinu maloljetnu kćerku, koju je dobio u braku sa Andreom, a prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je djevojčica ocu u vodu i limunadu drobila lijekove.

Pravosudni organi, osumnjičenima stavljaju na teret da su u tačno neutvrđenom vremenskom periodu po prethodnom dogovoru zajedno sa maloljetnom A.K., kćerkom osumnjičene Andree i ubijenog Saše, u namjeri da liše života Kulišića, 29. januara u popodnevnim časovima, a nakon što je maloljetna kćerka usitnila veći broj tableta naziva “Treana” jačine 10 mg, koje je kupila Andreina sestra V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomiješala sa vodom, da bi, a po dogovoru sa osumnjičenima, maloljetnica u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću svog oca gdje je uz upotrebu vode u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta napravila limunadu koju je dala svom ocu u namjeri da ga tako omami i uspava, a koje tablete su supruga i kćerka i u ranijem periodu davale Kulišiću, a da on za to nije znao, da bi nakon što su tablete počele djelovati i nakon što je on zaspao, ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila osumnjičene koji su došli i ušli u unutrašnjost kuće.

Kako se navodi u nastavku, nakon čega su po ulasku u unutrašnjost kuće maloljetnoj kćerki rekli da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata, a osumnjičeni su ušli u sobu gdje je spavao oštećeni Kulišić gdje su ga vezali na način da su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom i zadali mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i motornim putničkim vozilom marke odvezli u šumu u neposrednoj blizini pored izletišta gdje su mu osumnjičeni zadali nepoznatim predmetom četiri ubodne rane u predjelu stomaka te uslijed razvoja teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka izazvanog povređivanjem i gubitkom krvi nastupila smrt, da bi ga takvog ostavili u šumi i uputili se u nepoznatom pravcu.

Pritvor po ovom rješenju počinje da teče od dana i hapšenja osumnjičenih i može da traje najduže jedan mjesec, odnosno do 29. februara.