Sastanak policijskog komesara Uprave policije MUP-a ZDK sa načelnicima policijskih uprava

Danas, 24.10.2023. godine policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Admir Gazić održao je radni sastanak sa načelnicima Policijskih uprava sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

U skladu sa usvojenim dnevnim redom, na sastanku su analizirani uporedni rezultati rada za razdoblje siječanj-rujan 2022/2023.godinu, te je razmotrena aktualna problematika, dok su u nastavku sastanka razmotrena i analizirana druga dešavanja na području Zeničko-dobojskog kantona, a koja su u nadležnosti Uprave policije.

U okviru svog izlaganja, komesar Gazić je naglasio da će svim načelnicima pružiti nesebičnu podršku u radu, kako bi se u narednom periodu poduzele konkretne mjere i radnje, koje su rezultat određenih analiza i procjena, s ciljem poboljšanja postojećeg stanja i postizanja boljih rezultata. Također je istaknuto da naložene mjere moraju biti poduzete profesionalno i učinkovito i da zahtjevi od rukovodnih policijskih službenika krajnje odgovoran i ozbiljan pristup u postupanju i djelovanju, u okviru utvrđenih nadležnosti, kako bi se adekvatno reagovalo na sve sigurnosne rizike i pojave, pripravnost i preventivu. mjere, u kontekstu aktualnih događanja u zemlji i regiji, podigle na najviši nivo.

Zenicablog.com