Savo Milošević otvorio dušu nakon tragedije u Zenici. Vjerovatno nije ni mogao reći ništa drugo

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Savo Milošević je nakon utakmice poraza od Ukrajine sa 2:1 naveo da je poraz bolan, ali je ekipa pokazala da ima potencijal. Šta god to značilo.

Milošević je rekao nakon utakmice da mu je veoma žao momaka i načina kako su primili dva gola.

“Ne preostaje ništa drugo nego da se složim, da je 85 minuta bilo tako da se nije moglo očekivati više od toga. Mnogo mi je žao momaka i kako smo primili dva gola iz kontranapada. Jako mi je teško, vjerovatno i to što smo se mnogo rasuli na terenu, te dvije povrede mnogo bitnih igrača”, rekao je Milošević, pa nastavio:

“Nemam nikome ništa da zamjerim, kao ni bilo ko momcima na zalaganju i kvalitetu. Igrali smo protiv kvalitetne ekipe, neutralisali smo ih 80 minuta, ali nismo smo mogli to da završimo. Krivica je na kraju na nama stručnom štabu, a ne na momcima”, kazao je Milošević i dodao:

“I ta šansa je bila pred njihov gol, ali generalno smo uspjeli nešto što je protiv teško protiv ozbiljne ekipe. Do gola nisu imali ni polušansu, to znači da su momci odradili taktički ono što smo im tražili i bolje od ovoga ne može u ovom momentu. Vjerovao sam i pričao sam im, a i oni su. Iz poraza se uči i ako ništa shvatili su da mogu mnogo više nego u prethodnih šest mjeseci i ranije. Neka satisfakcija je da su pokazali da mogu igrati protiv jačih ekipa, koja je nivo Evropskog prvenstva”.

Milošević je nastavio da ova selekcija ima budućnost.

“Ova reprezentacija već ima par mladih igrača koji će u budućnosti igrati, taj neki kostur tima. Momci su večeras pokazali i karakter, i to mi je najvažnije večeras. Nisu se nikako uplašili i sve što nosi fudbal protiv ozbiljne ekipe pokazali su na visokom nivou i to treba uraditi u budućnosti. Poraz je bolan, ali se iz ovoga može nešto uraditi” – rekao je Savo pa zaključio:

“Nedostaje još par igrača i mnogi su bili kivni i razočarani i nisu vjerovali u ovaj tim, ali su momci pokazali da se može odigrati kvalitetno. Ono što želim ponoviti ovaj tim je pokazao da može i da ima dosta igrača koji su budućnost i ne bih se brinuo za budućnost bosanskohercegovačkog fudbala”.

Bosna i Hercegovina će u utorak odigrati prijateljski meč protiv Izraela.