Sead Kajtaz podnio ostavku u NSBiH

Ovo je posljednji savjet koji Vam dajem kao Vaš savjetnik te podnosim neopozivu ostavku na savjetničku poziciju u FS BiH

Legenda FK Velež Sead Kajtaz je dao neopozivu ostavku na mjesto savjetnika u NS/FS BiH, pišu Sportske.ba.
Kako navodi Kajtaz, razlog je to što on ne može podnijeti šta se radi protiv Veleža, s obzirom da je on dijete Rođenih.

“Vezano za navode Vice Zeljkovića, predsjednika FS BiH u tekstu ‘Veležu slijede žestoke kazne, za sve je kriv predsjednik Hasić’ u kome se spominje moje ime kao legende Veleža, a radi pojašnjenja i istine Vico Zeljkoviću napominjem sljedeće:

Tačno je da sam rekao da sam razočaran događajima na utakmici između FK Velež i FK Borac i da žalim zbog istih. Također sam rekao da po meni nije postojao prekršaj za Borac iz kog je pao prvi gol što je promijenilo tok čitave utakmice koja bi rezultatski bila potpuno drugačija.
Tokom čitavog meča glavni sudija je bio tendenciozan i donosio odluke na štetu Veleža, čime je izazvao neraspoloženje na stadionu, što je moglo izazvati nesagledive posljedice po službena lica na stadionu Rođeni.

Ovim putem predlažem da se uvede VAR tehnologija kako bi greške sudaca smanjila na minimum.

Poštovani predsjedniče i rukovodstvo FS BiH, dobro bi bilo da počnete uvoditi iste aršine za sve koji rade i takmiče se u FS BiH a što nije teško jer treba samo primjenjivati status i pravilnike čime bi sačuvali ugled i dostojanstvo predsjednika Saveza, a način na koji to danas radite protiv mog Veleža vodi Vas i Savez u jednosmjernu ulicu.
Ovo je posljednji savjet koji Vam dajem kao Vaš savjetnik te podnosim neopozivu ostavku na savjetničku poziciju u FS BiH, jer što se radi protiv mog Veleža ne mogu podnijeti jer sam bio i ostajem dijete Veleža, napisao je Kajtaz.