Sebija zvana Sultanija nastavlja prevaru: Hoće li biti suspendirana?

Tužilaštvu Kantona Sarajevo dostavljen je “indeks” Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a kojoj je Senat UNSA-e prekjučer poništio akademsko zvanje.

Indeks Tužilaštvu, prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu, dostavili su inspektori MUP-a KS i on je odmah deponiran u Sudu.

Predala policiji

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva, potvrdila nam je da je realizirana naredba Općinskog suda u Sarajevu da se dostavi tražena dokumentacija.

Izetbegović je prekjučer najavila da će predati indeks.

No, umjesto lično, ona je indeks dala pripadnicima MUP-a KS. U Tužilaštvu se nije pojavila.

Podsjećamo, sa 30 glasova za, pet protiv i šest suzdržanih, Senat UNSA-e je donio odluku da poništi akademska zvanja samozvanoj prvoj dami u Bošnjaka.

Komisija koju je predvodio Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta, uputila je zvaničan prijedlog Senatu da se poništi diploma direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, što su oni i prihvatili te sačinili rješenje da se poništi upis u matičnu knjigu magistranata.

Prema informacijama “Avaza”, procedura je jasna. Sebija Izetbegović više ne ispunjava uvjete da obnaša poziciju direktorice KCUS-a niti da bude profesorica na Medicinskom fakultetu.

Sve jasno
To znači da ona mora biti suspendirana s ove pozicije. To, po automatizmu, mora uraditi Vlada Federacije, na čijem je čelu crnolistaš Fadil Novalić.

Proceduru za suspenziju pokreće ministar zdravstva, ali je, nakon smrti ministra Vjekoslava Mandića, za sve odluke zadužen Novalić. Sada je pitanje hoće li njen stranački kolega i pokrenuti ovu proceduru.