Šejla Zonić okušala se i u pisanju pjesama

SARAJEVO – Maestralna Šejla Zonić iz sedmice u sedmicu oduševljava publiku širom regiona.

Pjevačica iz Sanskog Mosta, koja živi i radi u Tuzli, svojim interpretacijama uvijek uspijeva nanovo osvojiti ljubitelje muzike različitih žanrova.

Ona bez problema pjeva hitove zabavne i narodne muzike, ali i sevdah i pjesme najpopularnijih svjetskih zvijezda. Već odavno je dobila nadimak bosanska Adele, a da ima veliki potencijal i kao autor potvrdila je pjesmom „Dijagnoza“ koju je snimila Olja Bajrami.

„Ovo je moja prva autorska pjesma. Dugo pratim rad Olje Bajrami i sviđa mi se njen stil. Kada sam napisala pjesmu „Dijagnoza“, bilo je par kolegica koje bi je mogle otpjevati, ali sam mužu rekla: “Meni je Olja za ovu pjesmu i ne vidim smisao da je neko drugi pjeva”. Javila sam se Olji, ali sam mislila da mi neće odgovoriti. Brzo je stigao odgovor da idemo na kafu i da ima želju da me upozna. Do tada se nismo privatno poznavale, samo smo se pratile na društvenim mrežama. Kada sam joj pustila „Dijagnozu“, Olja je bila pozitivno iznenađena, a ostalo je sve istorija. „Dijagnozu“ će publika vjerovatno uskoro čuti i u mom izvođenju na Zvezdama Granda“, kaže Šejla Zonić.

Pjevačica odličnih glasovnih mogućnosti koju mnogi vide kao buduću pobjednicu Zvezda Granda ističe da živi muziku u svakom smislu i inspiracija joj dolazi iz te ljubavi.

„Muzika je moj život. Trenutno sam posvećena svom autorskom albumu, svojim nastupima i takmičenju u Zvezdama Granda. Kada je album u pitanju, neću ništa previše otkrivati, ali sigurno će biti ove godine. Svako ima svoje vrijeme. Moje vrijeme je došlo i želim da to iskoristim maksimalno koliko mogu“, govori na kraju Šejla.