Seka Sablić o napadima na glumce: Sramno, da se moćnici obračunavaju s građanima

Komentarišući učestale verbalne napade na glumce koji su podržali proteste protiv nasilja u Srbiji, Seka Sablić kaže za N1 da je “sramno da se moćnici obračunavaju sa građanima” na taj način.

„Sramno je da se oni, moćnici obračunavaju s građanima, a te građane jedino štiti istina“, izjavila je za porta N1.

Zbog te istine, dodaje, i javila se pobuna i ljudi su izašli na proteste.

„A na tim protestima je sve više ljudi“, dodala je.

Inače, glumci koji su se posljednjih dana oglašavali protiv nasilja ili podržavali proteste na udaru su kritika brojnih predstavnika i eksponenata vlasti.

Najdalje je otišla poslanica SNS Nataša Jovanović koja je u Skupštini glumce Nikolu Koju, Sergeja Trifunovića, Marka Janketića i Dragana Bjelogrlića nazvala „šljamom“.

Podsjećamo i da je narodni poslanik vladajuće SNS Nebojša Bakarec iznio podatke o tome koliko novca su od Telekoma dobili glumci koji su podržali protest „Srbija protiv nasilja“.

“Država sponzoriše sve glumce i plaća ih i slobodni su da budu plaćeni od strane Telekoma“, rekao je Bakarec u Skupštini Srbije, a zatim poimence naveo koiko su od Telekoma novca dobili Marko Janketić, Gorica Popović, Branislav Trifunović, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Svetlana Bojković, Gordan Kičić, Milan Marić i Sergej Trifunović“, rekao je Bakarec.

Glumac Nikola Kojo, reagujući na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se „miješa u sve“ i „bavi stvarima o kojima pojma nema“, kazao je za N1 da njega i ne zanima politika, već sloboda i normalan život.

A u utorak uveče je na ulici napadnut glumac Marko Janketić.

„Sinoć su na ulici napali Marka Janketića, srećom verbalno, uspeli su da ih razdvoje, ali ta prozivka Bakareca je počela da djeluje“, rekao je Kojo ranije.

Glumačka postava predstave „Noćna straža“ u Ateljeu 212 je, reagujući na sve napade na glumce, objavila i proglas u kom su naveli da se „zahuktava hajka bez pandana“. Proglas je pročitan i u Narodnom pozorištu, Madlenianumu i u Beogradskom dramskom pozorištu.