SOFRADŽIJA: SVE JE KRIVA POLITIKA, NE GLASAJU ZA UPRAVNI ODBOR, KLAN SDA VRATIT ĆE SVE ŠTO JE UKRAO U USTIKOLINI

Nakon što su uposlenici Javne ustanove Dom zdravlja Foča – Ustikolina organizirali štrajk upozorenja, oglasio se načelnik Mujo Sofradžija, koji tvrdi da je za sve kriva politika.

– Odlučio sam se oglasiti nakon višednevnog atakovanja na moje ime od strane skupine uposlenika Doma zdravlja, ili bolje rečeno članova Stranke demokratske akcije (SDA), koji su 30 godina zloupotrebljavali i koristili sve institucije u općini Foča-Ustikolina. To se dešava nakon što smo otkrili i javnost upoznali sa zloupotrebom kasarne u Ustikolini, krađom električne energije i ostalim stvarima, čiji je glavni kreator svih ovih 30 godina bila SDA.

Pokušavajući da sakriju bruku, sramotu i štetu koju su nanijeli u Ustikolini, a koja je izašla na vidjelo ovih dana, bili su spremni da unište zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja, samo da bi zaustavili dalje napredovanje razotkrivanja kriminala i kriminalaca koje ta ista skupina i danas podržava. Malo građana van Ustikoline zna da su od 12 uposlenika iz Doma zdravlja dva vijećnika SDA Aida Subašić i Ervin Hasković, a koji se životom bore da preko Doma zdravlja spase svog stranačkog kolegu Mirzu Bašića, SDA vijećnika i glavnog aktera krađe struje i kasarne Ustikolina – ističe Mujo Sofradžija.

Općinski načelnik dodaje da je nevjerovatno šta se dešavalo na posljednjoj sjednici vijeća održanoj 15. marta.

– Vijećnici Ervin Hasković i Aida Subašić, ujedno uposlenici Doma zdravlja, nisu glasali za članove novog Upravnog odbora.

Oni su bili glavni prilikom davanja izjava za medije o dešavanju u Domu zdravlja, kao predstavnici te ustanove i naglašavali kako nemaju Upravni odbor i kako načelnik neće da predloži članove Upravnog odbora Doma zdravlja. Nakon predlaganja članova Upravnog odbora na sjednici vijeća održanoj 15. marta, pored Haskovića i Subašić za Upravni odbor nisu glasali ni Mirza Bašić i Rusmira Delić, čime je razotkrivena pozadina svih ovih dešavanja oko Doma zdravlja. Dom zdravlja je trebao da posluži u političke svrhe protiv načelnika i oni su bili spremni uništiti zdravstvenu ustanovu i ostaviti građane bez medicinske zaštite, samo da bi zaštitili i spasili članove SDA koji su uzurpirali i prisvojili sve ono što je bilo vrijedno u Ustikolini.

Poruka pripadnicima klana SDA- vratit ćete sve što ste ukrali – kategoričan je načelnik Sofradžija koji je nakon svoje objave na Facebooku o dešavanju u Domu zdravlja dobio veliku podršku stanovnika općine Foča-Ustikolina.