ŠOK ZA GSS Organizovali vježbu spasavanja na nepristupačnom terenu, pa pronašli tijelo

Pripadnici Gorske službe spasavanja pronašli su tijelo tokom vježbe na brdu Butorovica, nakon čega su obavijestili policiju u Ljubuškom te uz nalog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona obavili izvlačenje tijela.

Dežurni tužilac Zapadnohercegovačkog kantona rekao je da su tijelo za sada neidentifikovane osobe pronašli pripadnici GSS tokom redovne vježbe na nepristupačnom terenu.

Oni su obavijestili PU Ljubuški, a nakon završetka potrebnih procedura u evakuaciji tijela je učestvovalo je 14 pripadnika GSS Ljubuški i GSS Vitez.

– Pripadnici PU Ljubuški su po ovlaštenju dežurnog tužioca izašli na mjesto događaja i obavili uviđaj. Izuzeti su predmeti koji su se tu našli, a tijelo je prevezeno u Gradsku mrtvačnicu i nad njim će se sutra obaviti obdukcija – kazao je dežurni tužilac.

Ističe da je tijelo u fazi raspadanja, te da pronađeni predmeti, među kojima nema dokumenata, ne upućuju na identitet pronađene osobe.

– Izuzeće se DNK, te provesti sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdio identitet – kazao je tužilac, te je naglasio da se istraga nastavlja, piše Klix.