Srđan Mandić i zvanično ide po drugi načelnički mandat u Općini Centar

Predsjedništvo i Kantonalni odbor Naše stranke sinoć su održali zajedničku sjednicu na kojoj je usvojen zaključak da Srđan Mandić bude kandidat za načelnika Općine Centar.

Ono što još nije poznato jeste da li će aktuelni načelnik imati podršku cijele Trojke (NS, SDP i NiP) u svojoj borbi za novi mandat ili će iza njegove kampanje stati samo Naša stranka.

Kao što je već poznato odavno se lome politička koplja u Općini Centar u vezi načelnika Mandića.

Njemu je otvoreno suprotstavljena NiP-ova struja koju predvodi Jasmin Ademović i pravo je pitanje da li će rukovodstvo NiP-a i Kantonalni odbor uspjeti prebroditi unutarstranačka previranja po ovom pitanju i zarad interesa ideje Trojke stati uz Mandića. Razjedinjena Trojka bi značila šansu više za kandidata kojeg će podržati SDA i DF, a kako sada stoje stvari to će biti DF-ov Dennis Gratz.

Što se tiče ostalih općina, kako nezvanično saznajemo, Naša stranka još nije donijela odluku da li će i na koji način podržati kandidate SDP-a i NiP-a u drugim općinama. Prije svega, tu se misli na potencijalnu kandidaturu Benjamine Karić u Novom Sarajevu.