Šta se dešava s Appleom? Mnogi se žale da im se baterija brzo prazni na pametnom satu

Brojni korisnici Apple Watcha žale se na neuobičajene probleme s pražnjenjem baterije, a čini se da su povezani s izdanjem watchOS-a 10.1.

S ovim problemom su se susreli vlasnici različitih modela Apple Watcha, uključujući starije uređaje, poput Apple Watcha Series 4, ali i najnovije modele, poput Apple Watcha Series 9 i Apple Watcha Ultra 2.

Korisnici izvještaju o ubrzanoj potrošnji energije. Na primjer, jedan korisnik na Twitteru ističe da je njegov Apple Watch Series 9 pao sa 100% na potpuno ispražnjenu bateriju u samo tri sata. Drugi korisnik izvještava da je baterija na njegovom Apple Watchu Series 7 izgubila 25% kapaciteta za samo 30 minuta.

U isto vrijeme mnogi od tih korisnika također izvještava o problemima s punjenjem Apple Watcha zbog očitih problema s pregrijavanjem. U aplikaciji Postavke korisnici se suočavaju s porukom: “Punjenje je bilo obustavljeno zbog temperature Apple Watcha.”

Nekim korisnicima baterija Apple Watcha isprazni se dok se on nalazi na punjaču.

Kako 9to5Mac prenosi, neki korisnici kažu da je problem bio prisutan u watchOS 10.1 beta verziji, a Apple ga nije riješio. Kompanija još nije komentirala ove probleme.