Šta se dešava u Kini: Crvi su počeli padati s neba, stručnjaci objasnili kako je to moguće

Građane kineskog grada Liaoninga vlasti su nedavno zamolile da nađu sklonište i nose kišobrane nakon što se činilo kako su s neba počeli padati – crvi.

Snimka ovog bizarnog događaja počela se širiti društvenim mrežama, a mnogi građani su zabrinuti ovom pojavom. Prma dosadašnjim podacima još nije utvrđen uzrok ove pojave.

Naime, na snimci koja je postala viralna na Twitteru vidljiva je velika količina crva kako gmižu po automobilima i prometnicama.

Znanstveni časopis Mother Nature oglasio se o ovom događaju, navodeći kako je moguće da su životinje počele padati zbog jakih vjetrova koji su puhali tim područjem. Osim toga, časopis navodi kako su ovakve situacije moguće kada dođe do jakih oluja u kojima su insekti ”uhvaćeni” u vrtlogu.

Druga teorija pak objašnjava da su ovi insekti zapravo cvijeće, odnosno tulipani čiji cvjetovi podsjećaju na ove insekte.

“Ovo nisu crvi ni životinje, to su stabiljke cvijeća otpale s drveća”, tvrde neki na društvenim mrežama, dok su drugi kazali kako je ”sigurno riječ o podvali”.

”Mislim da bi umro da vidim ovo usred bijela dana”, mišljenja su drugi. Sličan događaj odvio se i prošlog decembra kada su građani Floride u SAD-u bili uvjereni da su iguane padale s drveća zbog izrazito niskih temperatura, prenosi Večernji.