Šta se desilo na Vlašiću: Jali nije slomljen nos, Dalal nije u bolnici…

U noći sa utorka na srijedu u restoranu Eko Fis Vlašić predstavnici BiH na Evrovoziji su slavili rođendan pjevača Fuada Backovića Deen-a, a zatim je došlo do incidenta u kojem je povrede zadobio pjevač Šaćir Ameti.

Navodno, sukob je izazvao Almir Ajanović, autor pjesme “Ljubav je” koju izvode Deen, Dalal Midhat-Talakić, reper Jasmin Fazlić Jala i Ana Rucner.

Iz MUP SBK potvrdili su za Patriju da je policija bila na licu mjesta.

– Sinoć oko dva sata iza pomoći policijskoj stanici Travnik obratio se A. Š. iz Sarajeva i prijavio da je u restoranu Fis na Vlašiću A. A. iz Sarajeva pogodio flašom u predjelu glave, te je tom prilikom zadobio povredu. Na lice mjesta je upućena policijska patrola Babanovac, Vlašić, a sačinjena je službena zabilješka i podnijeta prekršajna prijava. Prema izjavi doktora, osoba A. Š. zadobio je lakšu povredu – potvrdila je Ljubica Tomašević portparolka MUP-a Srednjobosanskog kantona za agenciju Patria.

Nakon što je Ajanović “greškom” pogodio Ametija, gađao je repera Jalu. Navodno, Ajanović je na Jalu nasrnuo u vidno alkoholiziranom stanju.

Reper Jala je snimio video u kojem kaže da je dobro i da mu nije slomljen nos.

Prema informacijama iz BH Eurosong tima, po povratku sa Vlašića će biti obavljen razgovor sa bh. predstavnicima, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnim kaznama. Pojedini mediji su pisali da je Ajanović nasrnuo i na pjevačicu Dalal Midhat – Talakić, koja je navodno završila u bolnici, no iz bh. Eurosong tima su demantovali i tu informaciju te kazali da je ljekarska pomoć sinoć ukazana na Vlašiću ostatku ekipe.

“Trenutno, oni su na putu za Sarajevu. Očekujemo ih da zvanično razgovaramo o svemu što se dogodilo” rekla je šefica bh. delegacije Lejla Babović.

Nakon razgovora, očekuju se tačne informacije o incidentu na Vlašiću.