STANJE NA CESTAMA

Od sutra, zabranjuje se saobraćaj vozila više od 5 tona najveće dozvoljene mase na mostu na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika.

Povoljni vremenski uslovi i slabija frekvencija vozila karakterišu jutros saobraćajnu situaciju na putevima u Bosni i Hercegovini.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina, zbog radova, saobraća se usporeno-jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica – Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka kod mjesta Kraševo na magistralnom putu Jelah – Doboj. Svakog dana osim nedjelje od 7 do 17 sati vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnim putevima Ključ – Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac – Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice, upozoravaju iz BIHAMK-a.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Travnik – Donji Vakuf (Komar) Jablanica – Potoci (u Donjoj Jablanici) Tarčin – Raštelica, Čevljanovići – Nišići, Grude – Vitina, Bijeljina – Rača, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Od sutra (8.4.) zabranjuje se saobraćaj vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na mostu na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).