Stroga pravila u Kataru: Navijači će pivo plaćati 25 maraka, ali neće se moći opijati. Najviše će moguće biti kupiti četiri piva po osobi

Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će drugačije od dosadašnjih, a dio promjena osjetit će i navijači koji će se zaputiti u tu zemlju.

Postoje restrikcije u toj konzervativnoj muslimanskoj zemlji, no dio njih bit će prilagođen posjetiteljima. U to ulazi i alkohol.

Uobičajno je on zabranjen u Kataru u kojem se može popiti tek u nekim hotelima, navodi The Guardian ističući i da će cijena piva biti viša, no što su to organizatori najavljivali prije početka Svjetskog prvenstva. Šef organizacije natjecanja Nasser al-Khater govorio je da će cijene piva u navijačkim zonama i stadionima biti smanjene, a pisalo se da će pola litre koštati između 7 i 12 eura.

Prema navodima Guardiana, Budweiser, jedino službeno pivo Svjetskog prvenstva u Kataru, ima višu cijenu. Prodaje se za 50 rijala što je približno 25 maraka. Istaknute su i cijene bezalkoholnog piva i vode. Bezalkoholno pivo koštat će 15, a voda 5 maraka.

Navijačima se sugerira da piju vodu. Budweiser navodi da će oni koji žele kupiti pivo morati dokazati da su stariji od 21 godine, kao i to da će biti moguće kupiti najviše četiri piva po osobi. Guardian piše i da je Budweiseru rečeno da prodajna mjesta pomakne na manje vidljive lokacije izvan stadiona.