Suradnik Joce Amsterdama uhićen u zračnoj luci Zagreb

U zagrebačkoj Zračnoj luci uhićen je 45-godišnji Aleksandar Pejić, bivši bliski suradnik Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, za kojim srbijanska policija već dulje traga.Kako je večeras Hini potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova RH Krunoslav Borovec, Pejić je uhićen u petak na temelju međunarodne tjeralice srbijanskog MUP-a. Jocićev suradnik zrakoplovom je doputovao iz Amsterdama u Zračnu luku Zagreb, gdje su na carini utvrdili kako ga već nekoliko godina traži MUP Srbije. Pejiću je potom na zagrebačkom Županijskom sudu određen ekstradicijski pritvor.

Hrvatski mediji pišu kako srbijanska policija Pejića traži zbog poslova s drogom, u koje je bio uključen dok je surađivao s Jocićem, te da je na Županijskom sudu izrazio protivljenje izručenju Srbiji, što bi moglo odužiti postupak izručenja. Pejić navodno osim srpskoga ima i državljanstvo BiH, ali i nizozemsku putovnicu.

Sa Sretenom Jocićem, kojemu se u Beogradu sudi zbog ubojstva novinara i suvlasnika tjednika “Nacional” Ive Pukanića, Pejić je navodno počeo surađivati početkom 90-tih, kada je bio njegov vozač i sudjelovao u krijumčarenju droge iz Bugarske u Srbiju.

(VisokoIN/Fena)