Sušić: Igrat ćemo 90 minuta kao nikad do sada

Sutra je odlučujući meč između naše fudbalske reprezentacije i reprezentacije Portugala. Protivnici će sutra na teren istrčati u istom sastavu kao i u Zenici u prvom meču baraža. Početni sastav iz Zenice ispunio je selektorove želje, stoga ga ne želi mijenjati. Bento je uvjeren da će se igra razlikovati od one u Zenici, ali ipak ne smatra da je prisiljen na neke promjene.

Njegov najjači adut Cristiano Ronaldo vjeruje kako je će se Portugalci pred svojim navijačima iskupiti za lošu igru u Zenici.

“Sada imamo drugu priliku jer igramo na svom terenu. Teren je odličan i imamo sve uslove da pobijedimo. Moramo dokazati da smo favoriti i pokazati našu superiornost. Vjerujem da ćemo pobijediti”, kazao je Cristiano Ronaldo.

No, optimistični su i igrači BiH

“Možda Portugalci misle kako će im biti lakše pobijediti nas na boljem terenu, ali neće. Drago nam je što ćemo igrati na kvalitetnijem terenu.”, kazao je Edin Džeko.

“Ako budemo igrali kao protiv Francuza, imamo šanse”, kazao je Vedad Ibišević. I Pjanić smatra da će BiH uspjeti sa se plasira na EP.

Selektor BiH Safet Sušić kazao je portugalskim medijima kako su Portugalci veliki favoriti. “Portugal je veliki favorit. Imaju dobre igrače koji čine dobar tim”, kazao je Sušić u Lisabonu. On je dodao da Portugalci imaju prednost domaćeg terena i navijača, no dodao je da su bh. reprezentativci spremni na sve.

“Mi imamo dobar tim igrača koji su navikli na pritisak. Igrat ćemo 90 minuta kao nikad do sada”, kazao je Sušić.

Drugi meč baraža igra se sutra na “Estadio da Luz” u Lisabonu, sa početkom u 21 sat.

(VisokoIN)