Tarik Filipović i ambasador Velike Britanije u BiH posjetili kompleks Ravne

Među ovogodišnjim zvjezdanim posjetiocima bosanskih piramida zasjala je i zvijezda Tarika Filipovića. Popularnom glumcu, TV voditelju i humoristi septembarska posjeta kompleksu Ravne bila je jedna u nizu u proteklih 15 godina. Tarik je u mogućnosti da prati rast projekta i njegove uspjehe.

Nakon posjete Muzeju Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’, prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne i ‘Arheološko-turističko-sprotskom parku Ravne 2’ Tarik je izjavio:

‘U svoje ime hvala svim ljudima koji podržavaju ovaj projekat. Puno razgovaram s ljudima, neke uspijem uvjeriti i poslati ovamo.’

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Julian Reilly, u društvu supruge Bojane, boravio je u privatnoj posjeti kompleksu Ravne u Visokom u septembru 2022.
Njihov domaćin bio je direktor Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić.

On je gostima, tokom višesatnog boravka, pokazao Muzej Fondacije, prahistorijski Podzemni labirint Ravne i ‘Arheološko-turističko-sportski park Ravne 2’. Pri tome su imali priliku pozdraviti brojne posjetioce iz više zemalja.