Tokom dana očekuje se pojačan saobraćaj u BiH

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraćaj odvija bez posebnih ograničenja, po pretežno suhom ili vlažnom kolovozu.

Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali tokom dana očekujemo pojačan intezitet saobraćaja.Vozačima se savjetuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju, prenosi FENA.

Promet putničkih vozila na većini graničnih prijelaza protiče uz kraća zadržavanja.

Povodom Uskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BIHAMK-a.