Tragedija u Sloveniji: Poginula trojica planinara, za četvrtim s traga

U subotu je u nesreći na području Kamničkog sedla u Kamniškim Alpama smrtno nastradao 37-godišnji planinar, hrvatski državljanin

Trojica planinara smrtno su nastradala u nedjelju u Julijskim Alpama na sjeverozapadu Slovenije, dok se za jednim nastradalim još traga, a dan ranije u Kamniškim Alpama je smrtno nastradao hrvatski planinar, pa mediji govore o “crnom vikendu” u slovenskim planinama.
Kako je u ponedjeljak potvrdila policija u Kranju, u nesrećama su u nedjelju umrla trojica planinara u nepovezanim nesrećama, javlja Hina.

Od nedjelje navečer traje potraga na području planine Komne na kojoj je već otkriven jedan mrtvi planinar, dok se za jednim nestalim traga.

Prilike u planinama trenutno su vrlo opasne, staze su prekrivene snijegom ispod kojeg je sakriven led, što može prevariti manje iskusne, a posebno treba paziti na strmim i kliskim terenima, upozorila je policija.
U subotu je u nesreći na području Kamničkog sedla u Kamniškim Alpama smrtno nastradao 37-godišnji planinar, hrvatski državljanin.